ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





30 de gener 2009

tertulies literaries a la rebotiga


Per a la pròpera xerrada hem escollit un llibre de PAULINA CHIZIANE és una novel.la on el protagonista en David ho té tot a la vida; diners, família i un bon repertori d'amants però arriba el dia en que cau en desgràcia i recorre a la màgia negra tradicional arribant a posar en perill la seva vida
D'un gran realisme màgic que suposo que us atraparà.
Us esperem el proper dia 26 de Febrer a les 7,00 de la tarda a la rebotiga per discutir-ho conjuntament

05 de gener 2009

tertulies literaries a la rebotiga


Aquesta és una de les activitats més antigues i potser la més important de les que porta a terme la Llibreria LaPloma.
Consisteix en una trobada o tertúlia en la que els assistents, de forma distesa i informal comenten i analitzen un llibre que prèviament ha estat triat pels integrants del grup o proposat per la Llibreria.
La tertúlia sol ser conduïda per la nostra col•laboradora i amiga Remei Sipi, escriptora, editora i dinamitzadora de temes relacionats amb les dones i gran coneixedora de la literatura africana.
La finalitat d’aquesta activitat és, en primer lloc, la divulgació de l’encara poc coneguda literatura africana programant les tertúlies per cicles temàtics.
El tema triat per al primer trimestre de 2009 és la literatura anomenada “antropològica” i el primer llibre programat és:

EL NEN NEGRE
Autor: Camara Laye
Títol original: L’enfant noir

Aquesta novel•la correspon a una època de la literatura africana que podríem anomenar antropològica ja que es tracta d’una obra en la que un africà intenta explicar les formes de vida del seu poble a un públic occidental. Com si es tractés de l’autobiografia d’un nen de l’ètnia manding de la Guinea Conakri l’autor va desgranant la vida quotidiana d’una família de la casta dels ferrers en un poblat tradicional de la sabana africana.
Els costums, els rituals la mitologia i la peculiar percepció de la vida dels africans queden perfectament reflectits en aquest llibre de lectura amena i agradable.
La lectura de “El nen negre” pot ser una bona introducció a la cultura africana, concretament a la de l’ètnia mandig o malinké que és una de les més importants de l’Àfrica Occidental.

DATA: 29 de Gener de 2009, dijous
HORA: dos quarts de vuit del vespre (19,30)
LLOC: Llibreria La Ploma a la seva acollidora rebotiga.
ADREÇA: Sicília 332, entre Plaça Sgda. Família i Rosselló, metro línies 2 i 5 estació Sgda. Família, autobusos 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51 i 55.

Aquesta activitat està oberta a tothom i és gratuïta, és recomanable la lectura prèvia del llibre per a una millor comprensió del tema tractat.