ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





27 de juny 2009

TERTULIES LITERARIES AFRICANES

El passat 29 de maig va tenir lloc la darrera sessió del cicle de tertúlies sobre literatura africana corresponent al curs 2008-2009 amb els comentaris sobre el llibre RAMATA.
Després del parèntesi estiuenc tornarem a trobar-nos a la rebotiga de La Ploma el mes d’octubre, per gaudir de la literatura africana.

Estigueu atents al blog on anunciarem la data i el títol de l’obra que haurem triat per reprendre aquesta activitat.

LLIBRES DE MALI



La producció de llibres a l’Àfrica és escassa però es interessant conèixer-la, a la llibreria La Ploma disposem des de fa temps d’un petit fons de llibres produïts a països africans, Senegal, Camerun o Benin. Ara li ha tocat el torn a Mali i hem incorporat al nostre fons un assortit de llibres de l’editorial Caurí de diverses temàtiques, en llengua francesa, podem trobar llibres de cuina, biografies, poesia, etc.
Esperem que aquesta incorporació rebi una bona acollida per part dels nostres clients i desitgem poder anar incrementant el nostre fons de llibres produïts a l’Àfrica.

musica a LA PLOMA


CONCERT DE BALAFÓ I KORA

El passat 15 de maig, tal com havíem anunciat, la rebotiga de La Ploma va tenir l’honor d’acollir el músic Konombo Traoré, de Burkina Faso, que va passar uns dies a Barcelona invitat per l’associació Dougou (Terra). El concert que es va celebrar en doble sessió, tarda i nit, va constituir un gran èxit, el senyor Traoré és un virtuós de la kora i el balafó i un excel•lent narrador de relats de la tradició oral africana, als assistents se’ls va fer curta la actuació del destacat intèrpret que per una estona va transportar a l’auditori a la sabana de l’Àfrica Occidental.
Motivats per l’èxit del dia 15 de maig el concert es va repetir el dia 23 amb el mateix èxit que l’obtingut en l’anterior sessió.
Ha estat per a nosaltres una gran satisfacció iniciar amb l’associació Dougou una col•laboració que esperem sigui profitosa per la difusió de la cultura africana a casa nostra.