ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





07 de desembre 2009

nadal 2009


us desitgem uns bons dies de festa nadalenques i que l'entrada del nou any sigui molt millor.

05 de desembre 2009

noves activitats CURS DE CREACIÓ LITERÀRIA





En el nostre desig d’oferir als nostres clients i amics activitats relacionades amb els llibres i la literatura ens plau presentar un curs de creació literària en l’espai entranyable i acollidor de la rebotiga de La Ploma.
Ens ha ofert la possibilitat de realitzar aquest curs l’amiga Remei Romanos que te una llarga experiència en aquest àmbit, durant molts anys ha impartit cursos de literatura creativa a les Cotxeres de Sants i a l’ONCE, avala la seva vàlua la consecució de diversos premis literaris.

Les sessions es realitzaran a la rebotiga de La Ploma tots els dimecres de 7 a 9 del vespre, el curs s’iniciarà el mes de gener de 2010 just passat festes.
Les places són limitades a un màxim de vuit persones i el preu de d’inscripció és de 40 €.
Més informació al tel. De La Ploma 93 457 99 49.
Tel. de la Remei 657 151 080.

Us convidem a participar d’aquesta engrescadora i enriquidora activitat, recordeu que per motius d’efectivitat les places són limitades.

UN LLIBRE ESPECIAL
Habitualment els comentaris sobre les novetats bibliogràfiques els podeu trobar en l’apartat “La Ploma recomana” de la nostra pàgina web però considerem que el llibre IMAGINAR ÁFRICA, Los estereotipos occidentales sobre África y los africanos. Antoni Castel y José Carlos Sendín (Eds.) mereix una atenció especial per part dels lectors interessats en les qüestions relacionades amb Àfrica i, sobretot, per aquells que no tenen un coneixement massa profund sobre Àfrica i els seus habitants.
Nou africanistes de reconegut prestigi analitzen temes diversos sobre la visió estereotipada que els occidentals tenim d’Àfrica i els africans.
Antoni Castel, José Carlos Sendín, Lola Lópes, Josep Mª Català, Ferran Iniesta, Gustau Nerin, Jean Bosco Botsho, Gerardo gonzález y Donato Ndongo han desenvolupat nou temes en els que denuncien i posen de manifest la percepció estereotipada i, moltes vegades, errònia que s’ha instal•lat en l’imaginari occidental.
Llibres com aquest ajuden a destruir prejudicis absurds que poden enterbolir les relacions entre cultures que la globalització obliga a conviure.
La personalitat dels nou autors d’aquesta obra és la garantia de la qualitat del llibre que recomanem fervorosament.

TERTÚLIES LITERÀRIES AFRICANES
El passat dia 26 de novembre es va realitzar la segona sessió de la temporada de l’activitat “Tertúlies literàries africanes” amb els comentaris sobre el llibre “Arde el monte de noche” de l’escriptor guineà Juan Tomás Ávila Laurel, els assistents van comentar i analitzar la novel•la del jove autor anobonés en la que van descobrir particularitats de la petita illa guineana.
Les festes de Nadal ens obliguen a fer un parèntesi el mes de desembre i retornarem a fer les tertúlies el mes de gener.

PROPERA TERTÚLIA: 28 de gener de 2010 a les 7.30 del vespre
LLOC: Rebotiga de La Ploma, Sicília 332, entre Provença i Rosselló.
OBRA TRIADA: NATIVAS d’Inongo-vi-Makomé.
PREU:14 euros

L’erotisme no és un gènere massa habitual en la literatura africana però l’escriptor camerunès resident a Barcelona Inongo-vi-Makomé, ha situat en el context del sexe la situació en la que sovint es troben els africans que arriben a Europa sense papers ni feina i s’agafen a on poden per sobreviure i això és el que fa el protagonista de la novel•la acollint-se a la protecció de dues amigues que ja no són gaire joves i que el contracten per satisfer-les sexualment, aquesta novel•la marca un canvi d’inflexió en l’obra d’Inongo a qui coneixíem com dramaturg i autor i conta contes.
Si la seva agenda li ho permet contarem amb la presència de l’autor.
El llibre està disponible a La Ploma.
Esperem la vostra estimada assistència!.