ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





18 de febrer 2010

EL FACTOR HUMANO. John Carlin.


NELSON MANDELA. Vint anys de llibertat, una vida de lluita per la justícia.

Aquest passat gener ha fet vint anys de l’alliberament de Nelson Mandela després de vint-i-set anys de reclusió en una petita illa al sud de Ciutat del Cap comdenat a cadena perpètua de treballs forçats en condicions infrahumanes.
Malgrat el que va haver de suportar ni l’odi ni l’afany de venjança van dominar l’ànim de Mandela, des del primer dia del seu alliberament va predicar la reconciliació entre blancs i negres, el 1994 va guanyar les primeres eleccions lliures i democràtiques de Sud-àfrica i va ser el primer president negre de la seva història.
Ara, als noranta-dos anys Nelson Mandela és un símbol de que és possible una Àfrica democràtica i lliure al marge del color de la pell i l’origen dels seus habitants.
Per entendre millor Sud-àfrica i Nelson Mandela recomanem dos llibres:

EL FACTOR HUMANO JOHN CARLIN
UN ARCO IRIS EN LA NOCHE DE DOMINIQUE LAPIERRE

12 de febrer 2010

Tertúlia del mes de MARÇ ATENCIO CANVI DATA





L’amic Johari Gautier acaba de publicar un llibre:
“CUENTOS HISTÓRICOS DEL PUEBLO AFRICANO”, es tracta d’un recull de relats en els que es desmenteix el tòpic tant repetit de que Àfrica no té història, la lectura d’aquest llibre demostrarà que aquesta creença és un prejudici absurd que cal combatre amb rigor i seriositat.
Johari Gautier Carmona és un jove escriptor nascut a Paris amb arrels caribenyes i espanyoles, col•labora en diversos medis i va obtenir el premi del concurs “Relatos de viajes”.
ATENCIÓ ATENCIÓ CANVI DE DATA
El proper dia 24 de març, DIMECRES A LES 7,30 xerrarem sobre aquest llibre amb la presència d’en Johari que ens honra amb la seva amistat des del dia que ens vam conèixer.

Important apunteu-vos aquesta data a la vostra agenda!!

09 de febrer 2010

PROPERES TERTULIES


LITERATURA AFRICANA

El passat 28 de gener es va celebrar la tertúlia sobre el llibre “NATIVAS” d‘Inongo-vi-Makomé, teníem prevista la presència de l’autor però no va ser possible ja que en aquelles dates es trobava al seu país Africà, malgrat això la tertúlia va desenvolupar-se amb l’agilitat i participació que caracteritza les nostres tertúlies, de totes maneres hem convidat a l’amic Inongo a que assisteixi a la nostra propera tertúlia per tal de comentar la seva novel•la, esperem que aquesta vegada pugui assistir a la vetllada.

PROPERA TERTÚLIA: 25 DE FEBRER. a les 7,30

L’obra que hem triat per la propera trobada sobre literatura africana és la novel•la “RAMATA” de l’escriptor senegalès ABASSE NDIONE
Es tracta d’un llibre que barreja diversos gèneres: policíac, costumista, antropològic, polític, a part de la trama que ens enganxa des del primer moment en el llibre es troben elements informatius sobre la història de Senegal molt interessants. En la darrera edició de la Mostra de Cinema Africà es va exhibir la versió cinematogràfica de la excel•lent novel•la.
Esperem que el proper dia 25 de febrer que és el darrer dijous del mes us passeu per la rebotiga de La Ploma per viure una nova experiència literària.

LITERATURA AFRICANA A LA REVISTA QUE LEER

LITERATURA AFRICANA A LA REVISTA QUE LEER

No és massa corrent que els mitjans de comunicació dediquin atenció a la Literatura Africana i per aquest motiu ens ha complagut la publicació en el Nº 148 de la revista Que Leer sota el títol “Historias de África” aparegui un extens article dedicat a la Literatura Africana, seguit d’un altre en que recorda la fascinant personalitat del Dr. Livingstone.
En l’article dedicat a la Literatura Africana a més a més d’analitzar el fenomen de l’escassa atenció dels lectors espanyols per la Literatura del continent Africà s’ofereix una àmplia relació d’autors africans tant actuals com els ja desapareguts y també de la seva obra.
Recomanem als nostres clients i amics la lectura d’ambdós articles ja que, com dèiem al principi, no és gaire corrent que es parli de Literatura Africana en els mitjans de comunicació.