ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





19 de desembre 2010

Novetat llibre disc amb cançons per a pares i nens



Una iniciativa interessant portada a terme per SUSU cantautora de la seva experiència com a mare,que pot resultar un eccelent regal per a totes les mares i els seus fills.
LES LLETRES PLANTEGEN TEMES REFERENTS ALS NENS, LA MATERNITAT, EL SON, LA POR A LA FOSCOR, I EL PAS DEL TEMPS....
UN PROJECTE MUSICAL QUE COMPTA AMB LA COL.LABORACIÓ DE CUATRE CANTANTS EXCEPCIONALS:ROSARIO, BEBE, DOLO I NUBLA.

11 de desembre 2010

UN LLIBRE molt apropiat per regalar aquests NADALS


EL ÁRBOL DE LA PALABRA. Meritxell Seuba, ilustraciones de Sara Ruano. És un llibre de contes africans, els protagonistes són els animals de la sabana que, seguint la tradició oral, assoleixen actituds humanes.
Aquests relats expliquen perquè els animals es comporten de la manera en que ho fan, per quin motiu cada un d’ells te un model de cua diferent o quina va ser la causa de l’enemistat entre la llebre i la hiena I MOLTES ALTRES COSES.
Entre els contes d’animals n’hi ha un d’humans força divertit, es tracta del relat en el que hi intervenen tres sords, ningú entén el que diu l’altre i es produeix un malentès força divertit.
Les il•lustracions són molt acurades i un CD amb els contes relatats per diverses veus completen l’atractiu d’aquest llibre que ha editat la fundació Intervida amb finalitats d’ajut a l’Àfrica.
Una obra molt apropiada per obsequiar als lectors mes joves.

03 de desembre 2010

Any nou, proposem una Nova activitat de LA PLOMA



El parèntesi estiuenc, la campanya del llibre de text i el cicle nadalenc han limitat les habituals activitats que es realitzen a la rebotiga de La Ploma.
Un cop superada aquesta situació i amb renovada il•lusió proposem als nostres amics i clients una activitat relacionada, com sempre, amb la literatura africana.
“Biblioteca de bolsillo” ha publicat les cinc novel•les de Chinua Achebe i aquest fet ens ha induït a programar un cicle dedicat a aquest important escriptor anglòfon nigerià que està considerat com un dels més importants autors africans.
La seva novel•la “Todo se derrumba” (1958) va ser publicada en una cinquantena de llengües amb un total de 10.000.000 d’exemplars.
Chinua Achebe va néixer a Nigèria l’any 1930, pertany al grup ètnic dels ibo, va rebre una educació cristiana i en llengua anglesa que és la que utilitza en la seva producció literària. A part d’escriure ha fet de professor tant a Nigèria com a EEUU i, també, de periodista en diversos mitjans de comunicació entre ells la ràdio que tant important és a l’Àfrica.
El tema recurrent en la seva obra és l’encontre entre la cultura autòctona i la civilització imposada per els colonitzadors europeus.
Als que estigueu interessats en aquesta nova proposta us suggerim que assistiu a una reunió el dia 13 de gener de 2011 que és dijous i ja haurem paït els excessos nadalencs.
L’idea és presentar les cinc novel•les i parlar una mica de l’obra i la personalitat de l’escriptor, entre tots podem decidir quines obres triem per llegir i discutir, creiem que podem dedicar-hi unes tres o quatre sessions entre els mesos de gener i febrer del proper any.
Esperem que els nostres amics dediquin una bona acollida a aquesta nova iniciativa de La Ploma, us esperem el 13 de gener,a les 7,30 ja us ho recordarem amb regularitat amb un correu electronic.

Les cinc novel•les de Chinua Achebe, ja publicades, són:
Todo se derrumba
La flecha de Dios
Me alegraré de otra muerte
Un hombre del pueblo
Termiteros de la sabana

Estan publicades per “Biblioteca de bolsillo” i el preu és de 12.95 €