ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





26 de setembre 2011

DIA INTERNACIONAL DE LA TRADUCCIÓ



El dia 30 d’aquest mes de setembre, Sant Jeroni, es celebra el dia internacional de la traducció.
Malgrat que en les dades bibliogràfiques dels llibres sempre hi figura el nom del traductor o traductora és un personatge rarament reconegut, només quan escriptors famosos o coneguts s’han dedicat a la difícil tasca de transcriure en una altre llengua una obra literària la crítica es fa reso del fet, generalment el públic lector ignora els noms dels professionals que es dediquen a una feina tant silenciosa i solitària.
Per tal de donar a la soferta tasca de la traducció una mica de la veu que mereix i que tant important és ja que una bona traducció pot fer més meritòria una obra es celebren diversos actes en diferents llibreries.
Us adjuntem el programa i esperem comptar amb la vostra assistència com un acte d’homenatge als traductors que fan una feina tant important i sovint ignorada.

A PARTIR DE LES 5 DE LA TARDA contarem amb l'assistencia a LA PLOMA de tres traductores que llegiran petits fragments de les obres que han traduït.

MÀRIAM SERRÀ,
CORAL ROMÀ
LAURA VAQUÉ

DISPOSAREM DE DIVERSOS LIBRES QUE HAN TRADUÏT AMB LA FINALITAT DE QUÈ ELS POGUEU FULLEJAR.

08 de setembre 2011

ACTIVITATS DE TARDOR




TERTÚLIES SOBRE LITERATURA AFRICANA
4t. Trimestre 2011
ACTIVITAT GRATUITA
Un cop hem deixat enrere aquest estiu tant atípic, meteorològicament parlant, amb les forces i ilusio renovades reprenem les activitats a
la rebotiga de La Ploma
Per a la primera tertúlia sobre literatura africana de la temporada hem triat el llibre “Los negros nunca irán al paraíso” de Tanella Boni, escriptora natural d’Abidjan (Costa d’Ivori), va néixer el 1954, després dels estudis inicials al seu país va completar la formació a la Sorbona de Paris, és una escriptora, poetessa i filòsofa de gran importància en l’àmbit de la literatura africana, te una extensa obra i ha estat guardonada amb nombrosos premis, “Los negros nunca irán al paraíso” és l’única de les seves obres traduïdes al castellà.
Els tres relats que configuren l’obra tracten de la qüestió post colonial, del desarrelament dels africans immigrants a EUROPA als que l’autora anomena, amb certa ironia, “negratas desarraigados”, una obra que ens farà meditar sobre la situació actual de la presència cada cop més evident dels africans a casa nostra.
Esperem que la tria sigui ben acollida pels nostres contertulians, aquest títol és un dels que estan inclosos en l’oferta especial que ja vam presentar abans de les vacances: diversos títols de la col•lecció del Cobre,
1 llibre 7 €, 3 llibres 15 €, una oferta molt interessant.
Els que estigueu interessats en aquesta activitat us esperem
el proper dia.6.. dijous a dos quarts de vuit del vespre (19.30)
Lloc a la rebotiga de La Ploma, Sicília 332, entre la plaça de la Sgda. Família i el carrer Rosselló, metro línies 2 i 5 estació sgda. Família, bus nº 19, 33, 43, 44, 50, 51, 54, 55.
Estarem molt contents de tornar a retrobar-nos amb els amics d’edicions anteriors i de rebre amb il•lusió als que vulguin incorporar-se a les nostres trobades.
Us esperem!!