ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





27 d’abril 2012

FESTA AFRICANA

VOLEU GAUDIR D'UN DIA DIFERENT, US CONVIDEM A PARTICIPAR EN LA FESTA AFRICANA QUE ES CELEBRARÀ A L'ATENEU SAMBOIÀ MUSICA, MENJAR, LLIBRES, CINEMA, TOT TOT TOT... DIVERSIÓ A TOPE. US ESPEREM

19 d’abril 2012

signatures dia SANT JORDI 2012


Un any més celebrem Sant Jordi, novetats, gran assortit de llibres, per triar i remenar, segur que en trobareu un que us temptarà.
Per la tarda ens acompanyaran escriptors i poetes que us signaran les seves obres.

18 d’abril 2012

PRESENTACIÓ LA METGESSA DE BARCELONA


aquest divendres dia 20 a partir de les 5 vindrà a LA PLOMA
en DAVID MARTÍ autor de la novel.la“La metgessa de Barcelona”
L'autor us fa una proposta molt engrescadora Animeu-vos...
Concurs de microrelats Us agrada llegir? Us agrada escriure? Doncs per celebrar Sant Jordi us proposo un concurs que segur que us encantarà! Escriviu un microrelat que contingui les paraules “la metgessa de Barcelona” i envieu-lo mitjançant el formulari d’inscripció que trobareu a l’enllaç. Jo mateix triaré el microrelat que més m’agradi. El guanyador rebrà un exemplar de la meva última novel·la signada!.

Més informació a la web de Llibresperllegir.cat

17 d’abril 2012

25 anys de La Ploma

FELICITACIONS aniversari LA PLOMA



dilluns 16 d’abril de 2012
Hola Ester, Josep M i la colla de col·laboradors,
només dues ratlles, per felicitar-vos altre cop per l'aniversari i la celebració.
Va ser una tarda intensa, interessant, emotiva i molt agradable.
Gràcies un cop més, per fer-nos-en partíceps
A l’Ester i en Josep Maria, de la llibreria La Ploma

Aquests dies la República de les Lletres està de celebració ja que una petita llibreria del barri de la Sagrada Família, ha fet 25 anys. Vull unir-me a aquesta celebració de La Ploma que l’Ester i en Josep Maria van obrir ja fa molt de temps i que amb tenacitat i contra totes les adversitats (que han estat moltes), han tirat endavant un projecte cada vegada més viu. Dintre de la seva evolució de papereria a llibreria van especialitzar-se en literatura de l’Àfrica Negra i avui ho tenen gairebé tot el que es publica en català i castellà -i alguna cosa en francès i anglès- sobre aquest àmbit geogràfic i per això s’han convertit en un punt de referència barcelonina com a llibreria especialitzada.


Rotlles protectors d'Etiòpia, la cultura gràfica d'una Àfrica àgrafa


Per aquest motiu avui els dedico aquest apunt sobre uns escrits de l’Àfrica Negra on per motius històrics la transmissió literària s’ha produït majoritàriament de forma oral llevat de les zones d’influència islàmica o cristiana com és el cas d’Etiòpia. Aquest punt és important perquè moltes vegades jutgem els pobles àgrafs (sense escriptura) com a incultes menystenint tot el seu llegat cultural oral. La mateixa paraula d’analfabet té unes connotacions negatives i és per això que sempre intento utilitzar el tecnicisme àgraf que és no és ofensiu. De fet, la tradició oral l’han tingut tots els pobles, europeus inclosos, i no ha estat fins el s. XIX que hom va poder fixar aquesta tradició gràcies als etnòlegs que veient que aquest patrimoni corria el perill de desaparèixer van fer mans i mànigues per a deixar-ne el record. Recordem que Joan Amades sempre deia que ell el que feia era fixar com era Catalunya a mitjans del s. XIX, època del record familiar però no com era la Catalunya més anterior.

13 d’abril 2012

avui dimats dia 17 d'abril Signatura Félix F.Palma




Comencem a calentar motors, de cara a SANT JORDI,
amb motiu de la celebració del nostre 25 ANIVERSARI hem convidat als millors autors perquè us dediquin la seva obra.
El mapa del cielo,
Publicada per l’editorial Plaza & Janés.
De FELIX J. PALMA


La historia, situada en el mismo universo que su exitosa obra El mapa del tiempo, gira en esta ocasión sobre otra obra del escritor H. G. Wells, La guerra de los mundos. Con un pulso trepidante y una escritura sembrada de hallazgos, Palma rinde un personal homenaje a las novelas de aventuras del siglo XIX, llena de suspense, amor y mucho sentido del humor.
EL día 17 de abril ESTEU TOTS CONVIDATS a visitar la
Llibreria La Ploma (carrer Sicília, 332),
on Félix J. Palma firmarà exemplars de la seva obra
a partir de las 5 de la tarda.