ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





22 de juny 2012

OBRE LA PRIMERA LLIBRERIA DE GUINEA
BONES NOTICIES DES D'ÀFRICA
OBRE LA PRIMERA LLIBRERIA
DE GUINEA EQUATORIAL.
            Aquesta notícia no ens ha arribat per TV, ni per ràdio ni tampoc l’hem llegit en cap diari, Àfrica només és objecte de l’atenció dels mitjans de comunicació quan en passa alguna de grossa: cops d’estat, guerres civils, fam, epidèmies, sequeres, desastres naturals, les bones notícies, i n’hi ha més d’una, no interessen als mitjans i quan es tracta de Guinea Equatorial encara menys.
            El petit pais del golf de guinea (28.000 quilòmetres quadrats) va ser l’única colònia espanyola a l’Àfrica Negra, independent des del 12 d’octubre de 1968 és el tercer pais productor de petroli de l’Àfrica, han hagut de passar quaranta-quatre anys per que s’obri la primera llibreria a la Guinea Equatorial.
            L’obertura està prevista per al proper dia 27 de juny, en un principi comptarà amb un fons de 4.000 volums i si trobaran representats tots els gèneres literaris, bàsicament en llengua castellana.
            Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a l’associació equatoguineana “página de luz” amb la col·laboració de l’agencia Española de cooperación Internacional.
            Membres de l’esmentada associació són Mariano Ekomo, José Fernando Siale i Gustau Nerin, els dos primers són escriptors guineans i en Gustau Nerin és un antropòleg barceloní i escriptor especialitzat en Guinea equatorial.
            La llibreria està situada a la ciutat de Bata, a la zona continental del pais i seria desitjable que en un futur proper es pogués obrir una altre a Malabo que és la capital de l’estat i que es troba a l’illa de Bioko.
            Ens omple de satisfacció poder donar una notícia tant positiva, l’obertura d’aquest equipament cultural omple un buit que ha durat massa anys, no tenim informació del nombre de llibreries que existeixen a l’Àfrica però si que creiem que la Guinea Equatorial ha estat, fins ara, un dels pocs països, o potser l´’únic, on no n’hi havia cap. 
            Felicitem als membres de l’associació “Página de luz” per aquesta important iniciativa i els desitgem molt d’èxit en aquesta aventura.   

15 de juny 2012

PRESENTACIO LLIBRE LOLA MARTIN

presentacio llibre LOLA MARTIN

UNA VETLLADA MOLT DIVERTIDA CONTES, MUSICA AFRICANA, POEMES, TEATRE, TOT PLEGAT HA ESTAT GENIAL GRACIES LOLA PEL TEU ENTUSIASME

05 de juny 2012

ACTIVITAT DIVENDRES 15 DE JUNY

Hola amics, us convidem a la presentació d'un llibre molt divertit per llegir en família, podreu fer desprès els exercicis que proposa i passar-s'ho bé amb els més menuts. La protagonista MARGARITTA FLOP que fa de fil conductor us farà trobar una mica de tot; poemes, cancons, breus relats etc... Contarem amb la presencia de l'autora LOLA MARTIN que fara molt més amena la presentació ja que us podrà explicar els diversos procediments a seguir . També cal remarcar el caire social , perquè part dels beneficis del llibre van destinats a un programa d'alfabetització en latinoamerica Us esperem, ESTER

01 de juny 2012

I marato poetica contra la pobresa

AVUI 1 DE JUNY HEM PORTAT A TERME AQUESTA ACTIVITAT , HEM D'AGRAIR AL BAR L'ANGEL BLAU QUE ENS HA CEDIT L'ESPAI GENTILMENT AL GRUP DE POETES INTEGRANS DE VERSUS.CAT LA SEVA PARTICIPACIÓ, REGALANT-NOS EL SEU ART. TAMBÉ CAL FELICITAR A TOTS ELS ASSISTENTS QUE HAN CONTRIBUIT EN LA RECOLLIDA D'ALIMENTS QUE HA ESTAT ABUNDANT. GRACIES A TOTS...