ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





29 de desembre 2013

HOMENATGE MANDELA

Homenatge a Nelson Mandela el 14 de gener El proper dimarts 14 de gener Llibreria La Ploma i la Biblioteca Vila de Gràcia organitzarem un acte d'homenatge a la figura de Nelson Mandela. L'acte serà a les 19h a la Sala d'Actes de la Biblioteca amb la participació de Saoka Kingolo, activista social i expert en inmigració, i Edmundo Sepa, sociòleg i president d'ETANE. Antoni Castel Licenciado en Historia y doctor en Ciencias de la Comunicación, Entrada lliure, us esperem a tots, reserveu-vos aquesta data!

20 de desembre 2013

AFRICA'S EN BARCELONA

Publicado el diciembre 20, 2013 por Marina M. Mangado 2709 books http://www.2709books.com/ http://2709books.wordpress.com/ Queremos terminar el año acercándonos un poco más a África. Quienes vivís en Barcelona estáis de suerte: aquí van dos proyectos que nos cuentan sobre África(s), que nos ayudan a conocer la diversidad del continente y que nos hacen sentir acompañados en nuestra labor de divulgar otras historias.
Librería La Ploma, especializada en África. Gracias al empeño y la pasión por el oficio de Ester Riera, en esta librería de barrio se puede encontrar ficción, ensayo, clásicos africanos en lengua original, literatura de viajes, guías, libros de arte… El fondo es sorprendente y variado, así que vale la pena dejarse aconsejar por ella y descubrir ese pequeño libro que está en la segunda línea de unas estanterías llenas de historias que rompen estereotipos. Vende en papel y en digital, y si no estáis en Barcelona os puede enviar los libros a casa. •Biblioteca Vila de Gràcia, con un nuevo rincón especializado en África. Según nos contó Ester, de La Ploma, es la primera Biblioteca de Barcelona que dedica un rincón a la narrativa africana. En noviembre organizaron Món Àfrica, un ciclo de tertulias, presentaciones de libros y talleres infantiles para dar voz a la diversidad africana, cada vez más presente en Barcelona y en España.

06 de desembre 2013

Un darrer record per MADIBA

HA MORT NELSON MANDELA. Als noranta-cinc anys Nelson Mandela ha traspassat, ja feia temps que la seva salut estava minvada i el desenllaç no ens ha agafat de sorpresa però tots els que estimem Àfrica hem sentit una sotragada en el nostre esperit quan ens hem assabentat de la trista nova. El que nosaltres podríem dir del carismàtic líder sud-africà ja ho estan dient competents observadors i analistes de la política africana. Mandela ha estat un símbol de la reconciliació i la convivència, des de molt jove va ser unincansable lluitador pels drets dels negres i contra l’apartheid, condemnat a cadena perpètua va passar vint-i-set anys empresonat, molts d’ells en durísimes condicions, alliberat el 1990 va ser elegit president en les primeres eleccions lliures i democràtiques l’any 1994, va ser el primer president negre de sud-àfrica. Justament acaba d’aparèixer un llibre de John Carlin que glosa la seva figura: El somriure de Mandela. Amb tot el nostre sentiment només podem dir: reposi en pau el vell Madiba.

04 de desembre 2013

S'acosta Nadal, Cap d'any i Reis

Muntanyes de llibres fantàstics us esperen a LA PLOMA, no deixeu de visitar-nos, trobareu el regal més adecuat per als vostres parents i amics sense gastar gaires diners. Per a la vostra comoditat el mes de desembre obrim dissabtes tarda i festius