ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





12 de març 2016

PARLEM DE RACISME

CRÍTICA DE LA RAZÓN NEGRA. 
Ensayo sobre el racismo contemporáneo. Achille Mbembe, pròleg de Verónica Gago i Juan Obarrio.

            Aquest assaig està estructurat en tres parts corresponents a tres períodes històrics, en la primera es detalla l'expoliació humana que representà el tràfic d’esclaus, el drama que comportà per a milions d’èssers arrencats del seu territori, transportats lluny de casa seva, obligats a treballar fins a l’extenuació i a perdre el seu nom, els seus orígens, la seva llengua i la seva identitat.
            La segona part narra la resa de consciència dels negres que comencen a reivindicar-se com a persones, les múltiples revoltes d’esclaus, la independència d’Haití el 1804 i el final de l’apartheid a Sudàfrica a finals del segle XX.
            La darrera part, principi del segle XXI, és la de l’expansió planetària dels mercats, la privatització del món sota la preponderància del neoliberalisme, la paraula negre agafa un nou significat, més enllà de qualificar determinades persones, ara també es pot referir al futur que espera a la humanitat.

            Achille Mbembe nasqué a Camerun el 1957, és professor d’història i política en una universitat de Johannesburg, també ha donat classes a les universitats de Columbia i Pensilvània, dirigeix un centre de recerques socials a Dakar i és autor de diverses obres de teoria política i econòmica.  

NOVETAT EDITORIAL MOLT RECOMANADA

Añadir leyenda
Mia Couto ens ofereix una dansa rabiosa i apassionant que clama contra l’opressió a les dones, una novel·la que combina realitat i superstició en una història evocadora i insòlita