ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





20 d’abril 2007

Àfrica és dona


Us convidem a participar en aquest cicle sobre la dona que hem organitzat conjuntament amb l'associació de dones WAISO IPOLA i el Centre Civic de la Sedeta.
Esperem poder comptar amb la vostra assistència en aquestes jornades.

15 d’abril 2007

SIGNATURES SANT JORDI 2007


Aquest any podrem comptar amb la participació dels següents autors.
a la nostra carpa situada a l'avinguda Gaudi
Pel matí a partir de les 12

JOAQUIM CARBÓ, Autor de nombroses obres juvenils
MERCE ARANEGA, que fa les delicies dels menuts amb les il.lustracions i els relats
ELISABETTA GNONE,una genovesa que crea una serie d'exit les historietas de W.I.T.C.H.
autora de FAIRY OAK i que ara treu un titol nou. El encanto de la oscuridad.

Per la tarda a partir de les 4,30

MARTA JARQUE autora per a primers lectors ens ofereix En Jan Pol fa de detectiu llibre d'humor per a primers lectors de 6 a 8 anys.
CRISTINA SARDA, ens ofereix un llibre sobre el Drac de Sant Jordi acompanyats per la plis plau, una simpatica vaca que també vol celebrar la diada de Sant Jordi.

01 d’abril 2007

24 DE MAIG 2007 TERTULIA LITERARIA


Una altra vegada us convidem a les nostres tertulies literaries sobre autors africans, aquest cop amb Cheikh Hamidou Kane, autor senegales amb l'obra més reconeguda traduïda recentment al castella.
LA AVENTURA AMBIGUA. Cheik hamidou Kane.

Aquesta novel·la, autobiografica en gran part, és de lectura obligada en universitats i instituts de Senegal, pais on l’autor ha estat ministre i representant d’Unicef. El tema de l’obra és el dilema entre modernitat i tradició,la confrontació entre els ensenyanents que el jove protagonista rep del seu mestre, formador de líders polítics dins les més tradicionals regles de l’Islam i els avenços tecnològics que la colonització ofereix a la població i que els permeteria millorar les seves condicions de vida .
Un vell dilema que afecta no només a l’Àfrica, sino a tota la humanitat, avanç científic i tecnològic o humanisme?.

Camerun guia de Viatge






La editorial Laertes ha publicat recentment una guia de Camerun, de la qual n'es autor Joan Riera jove antropoleg, gran coneixedor d'Africa i especialment de les cultures i etnies del Camerun.

Aquesta guia, amb una extensa introducció històrica de Camerun, i una acurada descripció de les diferents etnies del país, de la geografia, fauna, flora, dels parcs naturals, i dels itineraris recomanats per descobrir la gran diversitat de l'anomenada PETITA AFRICA que és Camerun.
Pròleg de Ferran Iniesta i presentació a càrrec de Samuel Eto'o



Una obra que us portarà a descobrir aquest país.