ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





14 de juny 2007

PRESENTACIÓ DE LA DELEGACIÓ ESPANYOLA D'ONCIGE

El passat dia 8 del mes de juny es va presentar a la casa Elizalde la Delegació espanyola de la Organización nacional de ciegos de Guinea Ecuatorial.
A La Ploma estem molt sensibilitzats per les discapacitats i molt especiallment per les visuals i per aquest motiu vam estar presents en aquell acte.
Patir una discapacitat és un probema a tot arreu i als països del tercer món encara és més greu. Iniciatives com les de Juan Rocoso, jove guineà deficient visual, de crear a Guinea Equatorial una organització per ajudar als cecs i deficients visuals i endegar a casa nostra una delegació que recolzi aqui als guineans amb problemes visuals que necessitin tractament mèdic o formació específica, ignorem si en algún país africà existeix alguna organització similar.
El cas de l’ONCE espanyola és un exemple per al món i saludem molt efusivament la iniciativa de Juan Rocoso i de les persones que el recolzen aquí: Joan Pujol Mª Jesús Martínez y Carme Expósito.
En l’acte de presentació, a part de les intervencions de Juan Rocoso i els altres membres d’ONCIGE, va intervenir el professor Jacint Creus que va desenvolupar una brillant conferéncia sobre la colonització espanyola a la Guinea Equatorial.
Desitgem a ONCIGE molt éxit en la seva activitat i intentarem estar al corrent de l’evolució d’aquesta nova entitat.