ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





14 de juny 2007

LA PRESÈNCIA DELS ESCRIPTORS GUINEANS EN LA LITERATURA EN LLENGUA ESPANYOLA

L’antiga i única colonia espanyola de l’Àfrica Negra és un dels països més petits d’Àfrica, part de la seva escasa població viu a Espanya i gairebé tots els intelectuals són fora de la Guinea.
Han pubicat la seva obra Eugenio Nkogo, Donato Ndongo, Remei Sipi, Edmundo Sepa, Maria Nsué, Francisco Zamora, Justo Bolekia i altres que escriuen des d’Espanya, els temes de les seves obres són diversos: narrativa, poesia, assaig, inmigració, etc.
Fins ara l’obra dels escriptors residents a Guinea és, pràcticament, desconeguda, per aquest notiu celebren la publicació d’una novel•la de José Fernando Siale; ”Autorretrato con un infiel”, que ha pubicat una editorial espanyola, fa uns anys una petita editorial, ja desapareguda, va donar a coneixer una novel•la de Siale: “Cenizas de Calobó”, també ha publicat assaigs, articles i relats curts. La temàtica de la seva obra és l’Àfrica actual i els seus problmes i esperances.
Donato Ndongo és, possiblement, el més conegut dels autors guineans residents a Espanya, col•laborador habitual de la revista “Mundo Negro”, autor de les novel•les “Las tinieblas de tu memoria negra” i “Los poderes de la tempestad” ens ofereix l’última de les seves obres “El metro”, l’aparició d’aquestes dues obres és una notícia que ens satisfà en gran manera. En la nostra web trobareu les ressenyes d’amdós llibres i també de les darreres novetats rebudes a LLibreria La Ploma.