ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





30 d’octubre 2007

llibres en versio original

A la llibreria La Ploma hi ha un parell de prestatges a la secció de llibres d’Àfrica dedicats a exemplars en versió original, principalment en francés i alguns en portugués, en el nostre darrer viatge a Senegal n’hem incorporat una mica més. Les existéncies de llibres en francès editats a Àfrica tant de narrativa com d’altres pensem que poden ser d’interès per aquelles persones que prefereixen les versions originals.
La producció editorial africana és escasa si la comparem amb la d’Europa i és per això que no resulta fàcil conseguir llibres produïts a l’Àfrica, cal reconéixer que s’està realitzant en alguns països africans, un esforç per editar obres d’escriptors africans que mereixerien ser més coneguts a la mateixa Àfrica i a Europa
. Us convidem a que feu una visita a la llibreria La Ploma per veure els llibres que han vingut de diversos països africans com per repasar el nostre fons que s’incrementa continuament.
També disposem de llibres infantils en francès.

tertulies literaries a la rebotiga


Us recordem que el proper dia 29 de novembre a les 7 de la tarda, tenim el
TALLER DE LITERATURA AFRICANA
Com ja es habitual us animen a venir aquesta tertulia, on tothom pot participar i fer comentaris sobre l'obra.
Aquest cop hem seleccionat el llibre

EL JARDIN DE LAS MUJERES
D'AMINATTA FORNA

SISTESIS
Una noia arriba Àfrica para reclamar una herència, que li deixa el seu avi, els camps de cafè,a partir d'aquest moment les experiències que viura son tant íntimes y entranyables que ens transportaran a les epoques del colonialisme i de totes les inquietuts socials de les dones i els homes que retornen al seu país.El jardín de las mujeres
Aminata Forna
COMENTARI ENVIAT PER UNA ASSISTENT AL BLOC
M’ha agradat molt. Aquesta novel·la narra les vivències i anècdotes personals de les dones d’una família africana, a través de les quals es va construint el retrat d’una terra, d’unes tradicions fortes i arrelades i dels canvis socials i polítics que s’hi produeixen al llarg del segle XX. Asana, l’emprenedora, que fuig d’un matrimoni asfixiant; Mariama, dipositària de la tradició, visionària que viatja i és a punt de perdre la identitat; Hawa l’amarga; Serah, la jove que es transforma, el despertar polític.
Saltant de l’una a l’altra, descobrim de mica en mica l’univers riquíssim i complex en què viuen aquestes dones vitals i valentes, plenes de secrets i de somnis. Filles de quatre de les esposes d’un home poderós, ens narraran amb la seva veu les seves històries i les de les seves mares. Cada una seguirà un camí personal ben diferent, i al final de la seva vida transmetran la seva experiència a l’Abie, la néta, perquè, com diu l’autora, “la conservació d’històries, com la cura dels jardins, és tasca de les dones”. O di yi.