ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONAwww.laploma.org

03 de desembre 2010

Any nou, proposem una Nova activitat de LA PLOMAEl parèntesi estiuenc, la campanya del llibre de text i el cicle nadalenc han limitat les habituals activitats que es realitzen a la rebotiga de La Ploma.
Un cop superada aquesta situació i amb renovada il•lusió proposem als nostres amics i clients una activitat relacionada, com sempre, amb la literatura africana.
“Biblioteca de bolsillo” ha publicat les cinc novel•les de Chinua Achebe i aquest fet ens ha induït a programar un cicle dedicat a aquest important escriptor anglòfon nigerià que està considerat com un dels més importants autors africans.
La seva novel•la “Todo se derrumba” (1958) va ser publicada en una cinquantena de llengües amb un total de 10.000.000 d’exemplars.
Chinua Achebe va néixer a Nigèria l’any 1930, pertany al grup ètnic dels ibo, va rebre una educació cristiana i en llengua anglesa que és la que utilitza en la seva producció literària. A part d’escriure ha fet de professor tant a Nigèria com a EEUU i, també, de periodista en diversos mitjans de comunicació entre ells la ràdio que tant important és a l’Àfrica.
El tema recurrent en la seva obra és l’encontre entre la cultura autòctona i la civilització imposada per els colonitzadors europeus.
Als que estigueu interessats en aquesta nova proposta us suggerim que assistiu a una reunió el dia 13 de gener de 2011 que és dijous i ja haurem paït els excessos nadalencs.
L’idea és presentar les cinc novel•les i parlar una mica de l’obra i la personalitat de l’escriptor, entre tots podem decidir quines obres triem per llegir i discutir, creiem que podem dedicar-hi unes tres o quatre sessions entre els mesos de gener i febrer del proper any.
Esperem que els nostres amics dediquin una bona acollida a aquesta nova iniciativa de La Ploma, us esperem el 13 de gener,a les 7,30 ja us ho recordarem amb regularitat amb un correu electronic.

Les cinc novel•les de Chinua Achebe, ja publicades, són:
Todo se derrumba
La flecha de Dios
Me alegraré de otra muerte
Un hombre del pueblo
Termiteros de la sabana

Estan publicades per “Biblioteca de bolsillo” i el preu és de 12.95 €