ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





09 de gener 2011


EDICIONES DEL VIENTO, COLECCIÓN VIENTO SIMÚN
En el panorama editorial espanyol la literatura de viatges referents a l’Àfrica no es pot dir que tingui una presència important, la col•lecció Viento Simún és una molt valuosa excepció a la regla.
Aquesta col•lecció recull els viatges i exploracions de personatges tant importants en l’història dels descobriments africans com Mungo Park o David Livignstone.
La cuidada presentació, les il•lustracions i els mapes que contenen els volums de la col•lecció viento Simún fan que resulti molt atractiva.
La Ploma ha incorporat a la seva secció africana els llibres referents a l’Àfrica d’aquesta interessant col•lecció que conté llibres de viatges, novel•les i relats d’exploradors i recomanem als nostres amics i clients la lectura d’aquests llibres.

IMPORTACIÓ DE LLIBRES DEL CAMERUN

RECEMTMENT HAN ARRIBAT A La Ploma, gràcies a la col•laboració de l’amic Joan Riera uns quants llibres editats al Camerun, en llengua francesa i de diverses matèries: narrativa, assaig, història, etc. Ens plau molt poder oferir als nostres amics i clients l’oportunitat de llegir obres produïdes a l’Àfrica i que normalment no es troben a casa nostra.
Als que estigueu interessats us suggerim que no deixeu passar gaire temps a venir a La Ploma ja que l’oferta és limitada.

2011 ANY DELS AFRODESCENDENTS
Nacions Unides ha declarat aquest any 2011 com any dels afrodescendents. En el moment en que l’any tot just comença es fa molt difícil pronosticar quines repercusions tindrà aquest nomenament, quins actes es faran al voltant al fet de que l’ONU declari que enguany és l’any dels afrodescendents i si això farà que la societat reconsideri la seva postura respecte a la població negra, descendent d’esclaus portats d’àfrica, que habita en gairebé tots els països d’América.
La revista “Mundo Negro” dels misioners combonians i que és l’única publicació en castellà que informa de les realitats africanes dedicarà durant tot aquest any molts espais a tractar d’aquesta qüestió.
El tema de l’esclavitud negra a Amèrica encara que ha estat molt estudiat sempre està viu ja que després de més de 150 anys després de la seva abolició i una guerra civil es mantenen problemes socials derivats d’aquella ignominiosa pràctica.
Esperem que, a finals d’any, puguem fer un balanç positiu del fet de que l’ONU hagi declarat 2011 com any dels afrodescendents.