ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONAwww.laploma.org

22 de juny 2012

OBRE LA PRIMERA LLIBRERIA DE GUINEA
BONES NOTICIES DES D'ÀFRICA
OBRE LA PRIMERA LLIBRERIA
DE GUINEA EQUATORIAL.
            Aquesta notícia no ens ha arribat per TV, ni per ràdio ni tampoc l’hem llegit en cap diari, Àfrica només és objecte de l’atenció dels mitjans de comunicació quan en passa alguna de grossa: cops d’estat, guerres civils, fam, epidèmies, sequeres, desastres naturals, les bones notícies, i n’hi ha més d’una, no interessen als mitjans i quan es tracta de Guinea Equatorial encara menys.
            El petit pais del golf de guinea (28.000 quilòmetres quadrats) va ser l’única colònia espanyola a l’Àfrica Negra, independent des del 12 d’octubre de 1968 és el tercer pais productor de petroli de l’Àfrica, han hagut de passar quaranta-quatre anys per que s’obri la primera llibreria a la Guinea Equatorial.
            L’obertura està prevista per al proper dia 27 de juny, en un principi comptarà amb un fons de 4.000 volums i si trobaran representats tots els gèneres literaris, bàsicament en llengua castellana.
            Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a l’associació equatoguineana “página de luz” amb la col·laboració de l’agencia Española de cooperación Internacional.
            Membres de l’esmentada associació són Mariano Ekomo, José Fernando Siale i Gustau Nerin, els dos primers són escriptors guineans i en Gustau Nerin és un antropòleg barceloní i escriptor especialitzat en Guinea equatorial.
            La llibreria està situada a la ciutat de Bata, a la zona continental del pais i seria desitjable que en un futur proper es pogués obrir una altre a Malabo que és la capital de l’estat i que es troba a l’illa de Bioko.
            Ens omple de satisfacció poder donar una notícia tant positiva, l’obertura d’aquest equipament cultural omple un buit que ha durat massa anys, no tenim informació del nombre de llibreries que existeixen a l’Àfrica però si que creiem que la Guinea Equatorial ha estat, fins ara, un dels pocs països, o potser l´’únic, on no n’hi havia cap. 
            Felicitem als membres de l’associació “Página de luz” per aquesta important iniciativa i els desitgem molt d’èxit en aquesta aventura.