ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





27 de juny 2010

Darreres novetats literaries AFRICANES

ÁFRICA, LAS MARAVILLAS DE UN CONTINENTE.

Es tracta d’un llibre de gran format i bellament il•lustrat amb més de 250 fotografies en les que podem trobar tot l’encís que àfrica produeix a tothom.
Els paisatges, la fauna, la flora i la gent són, a més a més de les construccions humanes els temes d’un llibre fascinant en el que es respira l’atracció que Àfrica inspira als que s’hi acosten amb ulls inquiets.
Un llibre molt indicat per a regal i més encara atenent al seu mòdic preu.

REBELDÍA DE NOBEL. Xavi Aién, fotos de Quim Manresa.
Converses amb setze premis Nobel de tot el món que configuren un reportatge viu del pensament de els entrevistats que manifesten la seva aposta per la llibertat en tots els seus aspectes,
Ressenyem aquí aquest llibre per que hi apareixen tres dels quatre Premis Nobel africans: Naguib Mahfuz, Nadine Gordimer i Wole Soyinka a més de l’afroamericana Toni Morrison.
És un llibre de format gran que uneix al saber fer de Xavi Aién les fotografies del prestigiós Quim Manresa, igual que l’anterior és també un volum indicat per a regalar.

GOUNDI, UNAS VACACIONES DIFERENTES. Isabel Rodríguez Vila.

L’autora, infermera cooperant, narra una aventura solidària al Txad, però el testimoni d’Isabel és quelcom més que la narració d’una experiència.
En aquest document l’analitzem moltes de les causes dels problemes de l’Àfrica i dels africans.
Un llibre que no deixarà indiferent als seus lectors.

ESPECÍMENES DE FOLKLORE BOSQUIMANO. W.H.I.BLEEKYL.C. LLOYD

Els boximans són una de les ètnies més antigues d’àfrica, caçadors-recolectors mantenen les seves formes de vida ancestrals resistint-se als avenços tecnològics i a les maneres de la societat occidental.
En aquest llibre es recullen les fantàstiques llegendes dels boiximans referents a les seves divinitats, a les seves relacions amb la natura i amb els altres elements de la societat boiximana.
L’estudi es va fer la segona meitat del segle XIX, l’autor va escoltar els relats de viva veu dels boiximans alliberats de la presó a canvi de fer feines domèstiques, l’autor en lloc de fer-los servir de criats els va fer contar les seves històries.
Un llibre fascinant per a conèixer una de les cultures més remotes i ignorades de l’Àfrica.

DICCIONARIO HISTÓRICO-ETNOGRÁFICO DE LOS PUEBLOS DE ÁFRICA.José Luís Cortés López.

Fruit dels seus nombrosos viatges a l’Àfrica, de les converses mantingudes amb persones que han viscut al continent i de les investigacions dels documents escrits per molts exploradors de diverses èpoques és aquest exhaustiu diccionari en el que es recull la història, els costums i les formes de vida de més de 5500 ètnies africanes.
Una obra imprescindible per els estudiosos de temes africans i per a tots aquells que sentin curiositat pel fascinant continent.
José Luís Cortés és historiador, africanista i professor ha escrit nombrosos llibres sobre història, etnografia i art de l’Àfrica Negra