ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





27 de juny 2010

Novetats juny 2010




ZULÚ. Caryl Férey.

En la Sud-àfrica del post-aparteid te lloc aquest apassionant triller obra d’un dels més importants autors francesos de novel•la negra.
Un nen de l’ètnia zulú que havia estat testimoni de l’assassinat del seu pare i el seu germà esdevé, anys més tard, en cap d’una secció de la policia de Ciutat del Cap i ha d’investigar la mort d’una jove de bona família.
Màfies de la droga, violència, racisme es barregen en aquesta novel•la, per preparar-la l’autor va viure un any a Sud-àfrica per conèixer be aquella societat tant complexa.
El pensamiento tradicional africano, Regreso al Planeta Negro. Ferran Iniesta. El professor d’història d’Àfrica a la Universitat de Barcelona és autor de diversos llibres sobre Àfrica i en aquesta obra manifesta que cada cultura te el seu propi pensament i que un dels grans problemes de l’Àfrica actual és que els seus dirigents s’inspiren en el pensament occidental pel que fa referència a la política, l’economia i el fet social i que això determina que els problemes dels països africans no es solucionin.
En aquest llibre Iniesta dona la paraula als pensadors africans que al llarg del temps han configurat la cosmogonia africana amb el seu respecte per l’animisme i la natura. Deixar de banda el servilisme al pensament europeu i recuperar la filosofia pròpia dels pobles africans és el que pot salvar l’Àfrica.
NACIDAS EL 8 DE MARZO. El futuro de África tiene rostro de mujer. Ana Bermejillo Ibáñez.
Aquest llibre és una guia, però una guia molt especial, tots els establiments d’hostaleria i restauració que es ressenyen són el fruit de l’iniciativa de dones emprenedores i valentes que han trobat en el negoci del turisme solidari una sortida digna per resoldre els problemes econòmics.
En una important quantitat de països africans s’ha anat teixint una xarxa d’establiments, regentats per dones, dedicats a atendre les necessitats dels turistes.
Pensem que paga la pena que al planificar un viatge a algun país Africà es tingui en compte la possibilitat d’utilitzar els serveis d’aquests establiments, els beneficis restaran a l’Àfrica en lloc d’anar a parar a mans d’empreses foranies.