ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONA



www.laploma.org





16 de març 2011

BLANC BO BUSCA NEGRE POBRE





INTERESSANT NOVETAT EDITORIAL Gustau Nerin.
En gustau Nerin, bon i vell amic de La Ploma, és antropóleg i coneix molt be àfrica, sobretot l’antiga colònia espanyola a l’Àfrica subsahariana, la Guinea Equatorial, és autor de diversos llibres sobre àfrica:
Guinea Equatorial, història en blanc i negre, Un guàrdia civil a la selva, L’antropóleg a l’olla, etc.
En aquest nou llibre aborda un tema que, amb tota seguretat, causarà polèmica: la cooperació i les ONG.
Amb cruesa i una certa ironia en Gustau Nerin qüestiona la tasca i el paper que las ONG realitzen a l’àfrica, per diverses causes la majoria de projectes resten sense finalitzar, en el moment que l’ONG que les va projectar abandona el terreny,i a la que deixa d’arribar l’ajuda econòmica.
Molts dels projectes són inviables pel desconeixement que els directius de les ONG o els organismes de cooperació tenen de les veritables necesitats africanes.
Moltes vegades les aportacions que els ciutadans europeus fan a les ONG són una manera de tranquilitzar la seva mala consciéncia, fins a quin punt som consumidors de solidaritat o veritablement solidaris?
Amb arguments económics, morals i, obviament, antropològics, l’autor desmitifica les ONG i l’ajuda oficial al desenvolupament.
Sense cap mena de dubte aquest assaig trepitjarà més d’un ull de poll, ONG de les més grans i conegudes són durament criticades per la seva inoperància, poca efectivitat i els fabulosos sous que reben els seus directius.
LA POLÈMICA ESTÀ SERVIDA. LA PRENSA SE N'HA FET RESSÓ.