ESPECIALITZADA EN ÀFRICA NEGRA

c/ Sicília, 332 08025 BARCELONAwww.laploma.org

06 de març 2011

novetats

VINT ANYS DE DEDICACIÓ ALS LLIBRES SOBRE L’ÀFRICA Va ser el mes de juny de 1991 quan el fet de participar en la DIADA CULTURAL AFRO-CATALANA que es va celebrar al Centre Cívic La Sedeta va marcar l’inici de l’especialització africana de La Ploma.
Al llarg d’aquest vint anys s’ha aconseguit que La Ploma sigui considerada com un referent pel que fa als llibres de temàtica africana, més de dues mil referències són la prova que s’ha portat a cap una tasca important de recerca pel que fa als llibres de temàtica africana,
Com ja saben els nostres amics i clients en l’espai destinat a l’Àfrica s’hi troben obres de les més diverses matèries: narrativa, contes i tradició oral, antropologia, història, art, viatges, etc., sobretot en castellà, però també en català, francès i portuguès.
Ens plau molt poder comunicar als nostres amics i clients aquesta efemèride dels primers vint anys de la presència d’Àfrica a La Ploma.

CINQUANTA ANYS DE L’ASSASSINAT DE PATRICE LUMUMBA El passat 17 de gener es van complir els cinquanta anys que el primer ministre de la nova nació africana República del Congo, Patrice Lumumba, va ser torturat i assassinat per mercenaris del general Mobutu que seguia indicacions de la CIA i el govern belga que veien perillar els seus interessos a l’ex Congo Belga ja que Lumumba era de tendències progressistes i proper a l’URSS.
L’ingerència dels EEUU i les potències europees en els afers d’àfrica ha estat una constant des de les independències de la majoria dels països africans, la cobdícia i els interessos econòmics de les grans potències no ha dubtat en arribar a perpetrar abominables crims per tal de continuar explotant les antigues colònies.
L’assassinat de Lumumba i altres dirigents progressistes africans va ser una més de les barbaritats que el colonialisme i el neocolonialisme van portar a cap a l’àfrica, cinquanta anys després les potències occidentals segueixen explotant impunement la mare ultratjada, fins quan?

VETLLADA POETICA El dia 25 de febrer els amics del col•lectiu versos.cat van tenir la deferència d’oferir als clients i amics de La Ploma un recital de l’obra de Laura Dalmau i Santi Borrell, els assistents van gaudir de la qualitat dels poemes dels joves poetes que ja són una realitat de la lírica catalana de l’actualitat.
Els llibres d’ambdós autors els trobareu a Llibreria La Ploma.